sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Toffeiset suklaamuffinit

Lauantai-päivän kunniaksi päätin kokeilla uutta reseptiä, ja aikani internetissä surffailtuani ja kokkikirjoja selattuani päädyin toffeisiin suklaamuffineihin!



Ohje:

100g voita tai margariinia
1dl maitoa
2 kananmunaa
1½dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoa
24 pehmeää toffeemakeista (esim. Dumle)

Koristeluun:

50g karamellirouhetta (Daim,Marianne Crush yms.)
1dl kaakaotomusokeria --> voidaan valmistaa: 1dl tomusokeria + 1-2rkl kaakaojauhetta
1-2rkl vettä

+ muffinssivuokia (ohjeessa lukee 12 kpltta, mutta itse sain taikinasta 16kpl muffineja)



1. Säädä uuni 225 asteeseen. Laita muffinssivuoat pellille.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä mutta älä anna seoksen kiehua.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohekaski vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää kuiva-aineseosta ja rasva-maitoseosta vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan.
HUOM. kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä ettei tule paakkuja!

4. Täytä 3/4 paperivuoasta taikinalla. Upota jokaiseen vuokaan 2 toffeemakeista (Dumle)

5. Paista uunin keskiosassa noin 10-12min, isoja muffinsseja noin 15min. Anna jäähtyä. Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi. Koristele muffinit tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle karamellirouhetta.


3 kommenttia:

  1. oo, mums, nakkaa mulle yks tommonen kun vieläpä toffeeta on, jee! (8

    ~ Ankkendaalen

    VastaaPoista
  2. En oo ennen keksiny laittaa dumlea muffinin sisälle! :O Pakko tesmaa joku päivä..

    VastaaPoista

Say something!